Charlotte Castelein, lijsttrekker Open VLD Provincieraadsverkiezingen.

Charlotte Castelein.

Als trotse inwoner van West-Vlaanderen en onder het motto “Aanpakken, Handelen, Realiseren” engageer ik me als lijsttrekker voor de provincieraad voor een ondernemend West-Vlaanderen.

Met Open Vld hebben wij in de provincieraad 6 jaar actieve oppositie gevoerd door actuele vragen te stellen, door voorstellen te doen aan de meerderheid en door amendementen in te dienen op voorstellen van de meerderheid. En toch blijven wij bij al onze tussenkomsten vaststellen dat het provinciebestuur op vele vlakken beter, slimmer en goedkoper kan. Voor Open VLD West- Vlaanderen blijft het stimuleren van onze economie een prioritair punt.

West-Vlaanderen heeft enorme troeven op vlak van onderwijs en logistiek om onze bedrijven een uitstraling te geven in het buitenland. Daarom blijft Open VLD ijveren om onze startende bedrijven vrij te stellen van de provinciale bedrijfsbelasting. Nu worden de startende bedrijven onmiddellijk gestraft met een provinciale bedrijfsbelasting.

De provincie moet eveneens volop inzetten op toerisme. Toerisme is economie. Toerisme bepaalt het imago van onze provincie en is in zeker opzicht ons visitekaartje. We moeten een aangepaste promotie voeren en zorgen voor nog meer wandel-, fiets- en ruiterroutes. Open VLD pleit daarom ook voor de verdere uitbouw van fietsnetwerken en de ontwikkeling van een provinciaal fiets uitleen systeem zodat we ons nog meer kunnen profileren als echte fietsprovincie.

Ook de wisselwerking tussen gemeenten en provincie, waarbij beiden meefinancieren, zou nog meer uitgewerkt moeten worden. Denk maar aan toeristisch – culturele initiatieven zoals Beaufort, die een enorme troef voor de kust betekenen.

Er zijn nog heel wat opportuniteiten :

Denk maar aan watertoerisme, hoeve -en plattelandstoerisme, all weather activiteiten en uiteraard ook duurzame visserij, die meer stimulansen zouden mogen krijgen. In de toekomst wil ik me graag blijven engageren van èn voor een ondernemend West-Vlaanderen!

Ik hoop op uw steun op 14/10.

Charlotte Castelein

BRON
LIJST BURGEMEESTER – KIESKRANT KOKSIJDE 5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s