Frederic Devos, laatste schepen aan het woord.

Frederic Devos.

Frederic Devos is schepen van Communicatie, Informatisering en administratieve vereenvoudiging, Middenstand & lokale economie, Sociale zaken, Welzijnsbeleid & Contacten met de strijdkrachten.

Fre Devos heeft er zijn eerste legislatuur als schepen opzitten. En het mag gezegd: hij heeft bergen werk verzet. Intern werd een dynamische Dienst Communicatie op poten gezet, plus een Cel Lokale Economie. En deze baanbrekende ingrepen wierpen hun externe vruchten af. Daarover hadden we een babbel met “de schepen van enthousiasme”.

Reeds enkele maanden nadat u schepen was, kreeg onze gemeente een nieuwe “K-in-de-O”-huisstijl aangemeten. De frisse wind was meteen voelbaar.
Fre: “Klopt, ja! Maar eigenlijk waren we hier achter de schermen al een poosje mee bezig, hoor. Onze gemeente heeft een fris en dynamisch imago en communiceert heel goed met zowel burger als toerist. Als schepen pluk ik hier nu de vruchten van. Maar ere wie ere toekomt: dit is in de eerste plaats te danken aan het gedreven personeelsteam. Hoe groter de uitdaging, hoe enthousiaster zij presteren. Kijk maar naar onze campagnes rond het WK cyclocross of de opening van de Golf Ter Hille: die waren echt top. Ik heb vergaderingen over de hele provincie en regelmatig krijg ik complimentjes over de uitstraling van onze gemeente.”

“Een schepen moet veel en graag onder de mensen komen.”

Ook de oprichting van de Cel Lokale Economie was redelijk vernieuwend.
Fre: “Maar vooral broodnodig. Voorheen zaten de diensten voor onze handelaren teveel verspreid. Bepaalde vergunning moest je aanvragen in de secretarie, andere dan weer bij de technische dienst, andere bij de dienst milieu, noem zo maar op. Vandaag hebben onze handelaren één aanspreekpunt. Daar worden ze geholpen, of zonder omwegen doorverwezen. Een flinke verbetering.”

De afstand tussen de handelaren en het gemeentebestuur lijkt ook kleiner.
Fre: “Da’s alleszins m’n bedoeling geweest. Vandaar initiatieven zoals de “Dag van de Lokale Economie” en zo. Hoe dan ook: een schepen moet veel en graag onder de mensen komen. Kunnen luisteren. En aandacht hebben voor de kleine problemen. Die zijn even belangrijk als de grote projecten.”

BRON
LIJST BURGEMEESTER – KIESKRANT KOKSIJDE 5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s