Uw burgemeester aan het woord.

De meer dan 300 verenigingen in Koksijde
We willen blijvende aandacht voor het welzijn van onze Koksijdse burgers. Hiervoor willen we de meer dan 300 koksijdse verenigingen verder financieel ondersteunen en hen blijvend aangepaste huisvesting bieden. We zijn bijvoorbeeld heel fier op onze overdekte petanque die volledig in die politiek kadert.

De meer dan 300 verenigingen in Koksijde. We zijn bijvoorbeeld heel fier op onze overdekte petanque die volledig in die politiek kadert.

Koksijde is mooi en kan nóg mooier
Ons beleid zal verder aandacht besteden aan het goed onderhouden van ons gemeentelijk patrimonium en de infrastructuur. Onze gemeente moet verder net en proper onderhouden worden. Verder moeten er nog bijkomende fiets- en wandelpaden aangelegd worden. We zijn in onze overtuiging versterkt door de onderscheiding die wij in de wacht gesleept hebben voor ‘beste fietspad van Vlaanderen’. Iets waar we heel trots op mogen zijn. Uiteraard moet er niet aflatende aandacht besteed worden aan het ondersteunen van ons toeristisch beleid zodanig dat wij de ‘Gold Award’ voor duurzaam toerisme blijven behouden.

Koksijde is mooi en kan nog mooier… …We zijn in onze overtuiging versterkt door de onderscheiding die wij in de wacht gesleept hebben voor ‘beste fietspad van Vlaanderen’…

Geen bijkomende personenbelasting, dit moet blijven
De financiering van onze werking moet verder gebeuren door een vastgoedbelasting, mooi rechtvaardig verdeeld tussen 1e en 2e verblijvers. Wij willen, zoals afgelopen jaren, geen aanvullende belasting op het inkomen. Koksijde moet een fiscaal paradijs blijven.

Basis Koksijde – betaalbare gronden
Het grootste dossier voor de komende legislatuur zal de reconversie van de Basis Koksijde zijn. Hierdoor hopen wij enkele problemen op te lossen in de eerste plaats de herlocalisatie van het clubhuis van de vliegclub WAC, ten tweede de herlocalisatie van de technische dienst en de groendienst, waardoor bouwmogelijkheden vrijkomen onder het kerkje van Koksijde-dorp. Vooral ook het aansnijden van een 400-tal loten betaalbare bouwgrond vormt hier een belangrijk onderdeel. Op financieel gebied moet dit een nuloperatie worden. Hiervoor hebben we een meerderheid nodig met samenwerking van verschillende partijen. Lijst Burgemeester hoopt in dit beleid verder de trekkersrol te mogen spelen.

Basis Koksijde – betaalbare gronden. Vooral ook het aansnijden van een 400-tal loten betaalbare bouwgrond vormt hier een belangrijk onderdeel.

Een nieuw politiecommissariaat
Wij hopen de volgende legislatuur ons beleid van de afgelopen jaren verder te zetten met absolute aandacht voor de veiligheid in onze gemeente. We stellen namelijk vast dat de criminaliteitscijfers gevoelig gedaald zijn, dus dit verder zetten is heel belangrijk. Onder andere door de bouw van een nieuw politiecommissariaat willen we de werking van de politie nog verbeteren.

Mobiliteit
We zullen ook verder inzetten op het bevorderen van de mobiliteit van onze senioren door een blijvend gratis Lijn-abonnement voor 60-plussers en een tegemoetkoming voor de abonnementen voor de jeugd die buiten de gemeente naar school moet.

BRON
LIJST BURGEMEESTER – KIESKRANT KOKSIJDE 5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s