VOORGEDRAGEN VOORZITTER VVV LIJST BURGEMEESTER

10 charlotte-castelein RAAM

Charlotte Castelein, voorzitter VVV

Wij kunnen aan onze bezoekers een brede waaier van activiteiten aanbieden waar elke leeftijd zijn gading vindt. De uitdaging de komende legislatuur is om het huidig aanbod wandel- en fietsroutes nog verder uit te werken en te promoten èn om verder in te zetten op de korte vakanties.

Toerisme vormt de belangrijkste economische bedrijvigheid in onze gemeente. De voorbije jaren waren succesvolle jaren. Volgens de recentste cijfergegevens doet Koksijde het op toeristisch vlak bijzonder goed. Onze gemeente scoort niet alleen het best op het vlak van toeristische overnachtingen, ook heel wat dagjestoeristen hebben een voorkeur voor Koksijde.

De VVV zet resoluut in op de trend van de vakantiespreiding en korte vakanties. We willen niet enkel grote topevents tijdens de vakantieperiodes wanneer er al veel toeristen zijn. Evenementen in de winterperiode kennen evenveel succes als tijdens de vakantiemaanden. Zo komen er extra verblijfs- of dagjestoeristen.

Om ook deze economisch belangrijke doelgroep aan te trekken organiseert de dienst Toerisme i.s.m. tal van comités heel wat activiteiten. Denk maar o.m. aan de carnavalstoet, Koksijde Kids, garnaalfeesten, Pennenzakkenrock, Salsafestival, Internationaal Folklorefestival, Landelijk Feest, Koksijde danst, Flanders Ladies Trophy en Ricoh Men’s Trophy, Fin-de-saison, Koket Koksijde Floralia, Oostduinkerke Kids, Halloweenstoet, IJsbaan, Sylvestervuren en Oudejaarshappening… Om deze te promoten zetten we verschillende kanalen in. O.a. advertenties in verschillende bladen, het programma Kokpit op Focus / Kanaal Z en via onze mobiele applicatie voor smartphones.

Ik blijf met heel veel enthousiasme en inzet verder werken om Koksijde-Oostduinkerke, zowel voor eigen inwoners als voor onze toeristen zo aantrekkelijk en aangenaam mogelijk te maken!

Charlotte Castelein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s